Previous
Next

Bio Oil Premium makpremium Organic Poppy Seed Papaver somniferum

Био Оил уште од создавање го поставивме како правен субјект пред се од
општествено корисен карактер. Имено преку здружување на производители и земјоделци кој посадуваат прехрамбени семиња , да
обезбедиме откуп , егзистенција и иднина на преработувачите и земјоделците а преку
производството на чиста и неконзервирана храна, да помогнеме во здравата
исхрана на нашето население.
Како преработувачи на храна заедно со повеќе од 20 други премиум производители се здружени во нови
предизвици за освојување како на домашниот така и на странскиот пазар.

Био Оил е компанија најголема која откупува и потикнува насад на афион. Био Оил користи неизмиено сертифицирано семе од

АФИОН( papaversomniferum )

за производство на прехрамбени производи и природна козметика .

Био Оил е производство со циркуларна економија која несоздава отпад но и маслата и мастите при
производство на производ кој го користат рестораните за хрна повторно го преработува и користи како

Биогориво и биоразградлва
глицеринска паста .

НАШИ ПРОИЗВОДИ

Mасло од афион / Poppy Seed Oil

Колаген од афион / Poppy Collagen

ПРЕМИУМ ПРОИЗВОДИ ОД ДОМАШНО ПРОИЗВОДСТВО

Био Оил е иницијатор и промотор на ваквиот пристап на пазарот кој овозможи сите овие производители на премиум производи да настапат здружено под заеднички бренд , со заедничка дистрибуција, промоција и продажба на производите со цел поголема видливост и присутност на производите во малопродажбата.

 

Овој модел беше препознаен како уникатен и поддржан од Швајцарската Програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка.

 

Александар Димитриевски – сопственик и управител на семејната компанија „Био Оил“ и воедно иницијатор за креирање на “Здружението  на Алијанса од Премиум Производи ” 

Довербата во квалитетот на премиум маслата од афион и сончоглед, стандард за „Биооил“

Целта на „Биооил“, е насочена кон градење на довербата и тоа во два сегмента-континуиран квалитет на производите, поаѓајќи од константно одржување на рецептурата во производството,

Повеќе»